keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sininen talo

Tätä taloa aloin rakentamaan nelisen vuotta sitten. Omassa kodissani ei ole sinistä väriä käytetty juuri lainkaan, halusin tehdä minimaailmaan sellaisen. Kuten aloituskuvista näkyy, minun rakentamiseni menee varmaan vastoin kaikkia sääntöjä, ensin valittiin sopivan kokoinen lattiaksi sopiva pala mitä lie, päällystin sen jäätelötikuilla ja lakkasin. Jokin puulaatikko sattui sopivasti löytymään, siitä rakennettiin osa taloa. Muut seinät ovat lähinnä pahvia, jotka myöhemmin päällystin sytyketikuilla. Pohjan koko muutettuna oikeaan kokoon olisi noin 10 neliötä, mutta kuten huomaatte, ei ihminen kovin suurta tilaa tartte! Asukkaaksi ajattelin nuorta puutarha-alan tyttöä, joka elää ekologisesti. Tuo puutarhateema ei vielä juuri näy, mutta kyllä se tulee, kun jaksatte odottaa. Kuvissa talon eri vaiheita, joita kuvasin.


Ensimmäinen sininen tapetti on saatu paikalleen, tuosta tilasta tulee makuusoppi.Talo alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan.


Tässä ollaankin jo nykyvaiheessa. Tässäkin talossa on lähes kaikki omien kätteni työtä. Tuolit ovat Tiimarista, lyhensin istuinosaa hieman ja maalasin sinisiksi. Sininen astiasto samaa kuin ensimmäisessä nukkekodissanikin. Ylös on tarkoitus rakentaa pieni parveke, lattia sille tehty jo.
Takkaa tuunasin kerhossamme, mutta edelleen hieman kesken. Pitsipeiton olen virkannut ihan muuhun tarkoitukseen vuosikymmeniä sitten, mutta kierrätystä suosivalle asukkaalle se sopii hyvin. Pöydällä olevat herkut saatu vaihdossa kerhossamme, samoin wc:n matto ja pikkuhyllyllä oleva musta herätyskello. Marimekkotabletit saatu lahjaksi.Työtoveriltani sain pienen kastelukannun, joka sopii hyvin tähän taloon.
Yläkertaan noustaan köysitikkaita pitkin.


Keskenpä näyttää olevan tuo yläkerta vielä.


Lastenlapset haluaisivat kovasti leikkiä nukkekodeillani, en ole hennonnut kokonaan kieltää, mutta vieressä seuraan! Tässä sininen talo on päiväkoti, varsinainen koti on ensimmäinen nukkekotini ja välillä käydään Metsolan koulussa.


Ulkoapäin kuvattuna. Pientä pihaa olen ajatellut tehdä tälle jatkossa. Ja aurinkokennot katolle.
 

Eihän jäänyt vaivaamaan sellaiset pikkuseikat kuin missä asukas peseytyy (talo on varmaan vuokrattu ja pesulla käydään vuokranantajan tiloissa) tai missä säilytetään ruokaa? Tai vaatteita? Eihän kaikki voi kymmeneen neliöön mahtua!
Tässä takka nykymuodossa (kesällä 2012):


Talo on edelleen hieman kesken, muut projektit innostivat enemmän, mutta enköhän palaa vielä tännekin, parveke ainakin pitää saada kuntoon. Ja pitsipeitto on muuttanut mummonmökkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti