maanantai 16. tammikuuta 2017

Nukkeja - naisia tällä kertaa

Miesnukkeja, ja erityisesti sellaisia vanhahkoja, on mukava tehdä. Mutta pitäähän naisiakin olla, eikä aina niitä mummoja. Tässä tuoreimpia.

 Nuori nainen punaisine hiuksineenNeuleissa olen jakanut tavallista lankaa niin moneen säikeeseen kuin sieltä löytyy, punaisen neljään osaan, sinikirjava oli ohuempaa, se kahteen osaan. Tämä kirjava lanka olisiko ollut saksalaista alkuperää, mukava neuloa myös tässä koossa.

Ja kun kerran naisia ovat, pitää kokoontua joskus juoruilemaan. Nyt on menty Marjan asuntoon, mutta talon emäntää ei näy (taisi mennä kasvoleikkaukseen :)). Pöytäkin on katettu vain neljälle, hmmm...


Oikeanpuoleisimmalla, siis tuolla nuorella naisella on nahkahame, jonka tein monia vuosia palvelleesta sormikkaasta. Tämän helpompaa ei vaatteen teko voisi olla, yksi liimattu sauma takana.

3 kommenttia:

 1. On nämä sun naiset kyllä niin kivoja (miehetkin on). Sinikirjava takki on ihana.
  Tuota en oikein ymmärrä, miten saat sen langan jaettua. Mulla vetää ne kierteet koko ajan sykkyrälle etten saan kuin n. 20 cm:n pätkän purettua.

  VastaaPoista
 2. Otan noin metrin pätkän lankaa, jaan sen kahtia toisesta päästä(jos kaksi säiettä) ja alan vetää, annan välillä vapaasti pyöriä toisesta päästä. Joskus sotkeentuvat toisiinsa, mutta yleensä onnistuu sellainen sopiva ei liian pitkä pätkä. Nelisäikeistä vielä jaan toiseen kertaan. En tiedä, auttoiko vastaus yhtään, saattaa riippua langastakin, miten hyvin jakaantuu kahtia. Nuo ulkomaiset vähän kalliimmat ohuet sukkalangat saa aika hyvin jaettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvä vastaus. Tämmöisellä tyylillä minäkin yritin, ehkä mulla oli liian pitkä pätkä lankaa.

   Poista