perjantai 8. heinäkuuta 2016

Severille koti - alkupohdintoja

Roskiksesta löytyi jo aikaa sitten yksi parkettilauta. Siitä saa tulla nyt uuden talon alakerran lattia. Puolitin laudan ja talon koko määräytyy sen mukaan. Eli ei suuren suuri, mutta suurta ei kotiini enää mahdu. Eikä Severi suurta tarvitse, itsellinen vaari kun on.

 Koska lattiapinta-ala on kovin pieni, kovasti pohdintaa, mitä sijoittaa alakertaan ja mitä ylös. Kompromisseja joutuu tekemään. Seinät rakentuvat taas sytyketikuista, kuten Hiirulakin, sopii minun rakennustyyliini. (Kuvan vaneriseinä ei siis jääne oikeasti seinäksi. On vain kokeilu). Katsoin kerran televisiosta ohjelman, jossa australialainen arkkitehtinainen rakensi talon niin, ettei vielä illalla tiennyt, miten jatkaa aamulla, piirustuksia ei siis ollut. Ja se oli ihan 1:1 talo! Sama menetelmä sopii minullekin, tässä 1:12 mittakaavassa.

 
Eri paikoista kokeiluun otettuja huonekaluja, osa jää Severille, mutta osa vain nyt rekvisiittaa, jotta näen vähän, mitä mahtuu. Luultavasti alakertaan tulee pikkuruinen keittiönurkkaus ja takka + hieman rupatteluhuonekaluja. Kuvassa vasen ylänurkka on eteistila, siitä portaat ylös ja oikea ylänurkka WC ja kylpyosastoa.

Siinäpä pitkäksi aikaa tekemistä, saa nähdä, millainen koti siitä rakentuu, kun ei vielä tiedä itsekään...

1 kommentti:

  1. Hi Leila! I LOVE the color of the main floor and I also like the way that you are preplanning the furniture arrangement to ensure that everything will fit and that the floor plan works! Good thinking! :D

    elizabeth

    VastaaPoista