lauantai 23. heinäkuuta 2016

Onko tämä nyt se harjakorkeus?

Severi (ja minäkin) on tyytyväinen. Koti on edistynyt sitten viime näkemän.

 Seinät ovat kohonneet ylös asti ja tapetoitu (yläkerta kahteen kertaan, vaalean sinertävänharmaat seinät näyttivät punaruskeaa lattiaa vasten aivan liian pliisuilta). Nyt tapetit ovat aika tummat, vaihtuvatko vielä, saa nähdä. Tällä erää olen niihin tyytyväinen. Seinille tulee paljon kaikenlaista, joten tapetit jäävät aikalailla pimentoon. Lattia yläkerrassa on maalattu siis punaruskealla värillä, se kun sattuu olemaan minun suosikkivärini lattiaksi, saa Severikin siihen tyytyä. Ulkopuoli talosta on vielä käsittelemättä pohjamaalia lukuunottamatta.

 Yläkertaan ei taida tulla väliseiniä, niitä on aika hankala sijoittaa, kun porrasaukko tulee tuohon melko keskelle.
 Alakertaa tulee vain eteinen, WC/pesuhuone sekä keittiö. Toki pitkän pöydän ääreen mahtuu naapurin sakkiakin turisemaan.
 Severi siirsi hieman nojatuolia toiseen kohtaan; paljon on vielä pohdittavaa, mihin takka sohvineen ja nojatuleineen, työskentelytila (Severi, vaikka onkin jo suht iäkäs, seuraa tarkkaan tiedettä ja tekee sukututkimusta, tietokone täytyy saada sopivaan paikkaan). Ja sänkykin pitää toki sijoittaa johonkin.Yläkerran pitkä takaseinä on kaksikerroksinen, sinne on jäänyt ihan mukavan kokoinen tyhjätila. Näin sieltä saa ujutettua johtoja sitten, kun valaistus on saatu mietittyä. En vaan jaksa sitä vielä pohtia, mutta en malta olla taloakaan rakentamatta.

Ikkunoita on tarkoitus tehdä eteen tulevaan irroitettavaan seinään. Taidan kokeilla kiinnitykseen magneettia.

Tästä on hyvä jatkaa, pääsee jo hieman sisustamaankin...

5 kommenttia:

 1. Talosi etenee hurjaa vauhtia. Mielenkiintoinen rakennustapa nämä "sytyketikkuelementit". Magneettikiinnitys on varmasti hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle sopii tällainen sytyketikkurakentelu, siinä ei tarvita erikoistyökaluja, jiiri ja japaninsaha riittää. Ja kun haluan tehdä inspiraation mukaan, kun talo etenee, tulee aina uutta mieleen, tuon teenkin noin, jne. Mutta hitaampaa on kuin jos sahauttais valmiit elementit ja kokoais sitten, mutta eihän se sitten ole kokonaan itse tehty...

   Poista
 2. Kyllä Severi saa söpön ihanan talon. Niin passelin kokoinenkin, että sijoituskin on varmasti helppo nakki...itselläni kun on hieman ongelmia nukkekotien sijoittelussa. Nyt menee työpöydällä, mutta kun on valmiit, niin saapi hieman pähkäillä, etenkin Willa Helmiinan kanssa...

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvät värit -rauhalliset. Kyllä Severi ja sinäkin voitte olla tyytyväisiä!

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää ja on varmasti toimiva talo Severillekin :)

  VastaaPoista