maanantai 5. syyskuuta 2016

Keuruun viikonloppu - "Yrmy-Kalle"

Eka kertaa minäkin lähdin Keuruulle nukkekotiharrastajien viikonloppua viettämään ( no, entinen työkaverini minut sinne houkutteli, yöpaikkaa tarjoten, mikäpä siinä, mukava oli nähdä häntäkin).

Vaikka olen noita nukkeja hieman väännellyt, halusin tietää, miten niitä "oikeasti" tehdään. Sepä olikin hauskaa, varmasti lisää asukkaita alkaa pikkuhiljaa ilmestymään.

Tekemisessä käytettiin erilaista massaa, kuin mitä olen aiemmin käyttänyt ja tykästyin siihen kovasti.

Minulle muotoutui "Yrmy-Kalle", tässä hän vielä alkuvaiheessa:

 
 Sitten kaikki ukot, akat, lapset uuniin - mutta nyt hieman liian kuumaan joutuivat, ja monista tuli aika mustia. No, heistä muotoutui lopulta jotain muuta kuin mitä alussa oli tarkoitus. Tässä koko sakki yhdessä, oma ukkoni tuolla äärimmäisenä oikealla liian suuressa valkoisessa paidassa. Hänestä oli tullut sellainen hieman mustunut tässä vaiheessa.


Kotona mietin sitten, mitä "Yrmy-Kallelleni" tekisin, tuollaisena se ei houkutellut.

 Mieron tielle raukka joutui...

 Roskiksia tonkimaan...

 Oikean silmän päälle on muotoutunut aikamoinen kuhmu, johon on ihan mustelma noussut. Mitähän lienee puuhannut, ei kai tappeluun joutunut...Voi voi Kallea, housut retkottaa, ei kai aivan putoa... Eikä kukaan ole paikannut villapaidan reikää...


Muista aikaansaannoksistani sitten vähän myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Siitähän tuli suorastaan aidon näköinen kokonaisuus! Just tuollaisia valitettavasti näkee tuolla kylillä. Nuo vaatteet ovat just oikeanlaiset.

  VastaaPoista
 2. kiva että otit kuvan koko pellillisestä, kiitos :) Minun murjaanini taitaa olla vasemmassa alakulmassa. Vai noin kävi sille yrmeälle ukollesi - eikös se joku korttipelihai ollut - hävisi pelissä ja takapihoille päätyi?

  VastaaPoista
 3. I am very glad to learn that your burnt folks, didn't go in the bin and that you were able to salvage them and make an international group of little people all with a unique story to tell of how they all arrived in Finland! :D

  elizabeth
  p.s. Your homeless man looks Incredibly authentic - Well done!

  VastaaPoista
 4. Hienohan siitä yrmystä tuli! Ja kovin on aidon näköinen

  VastaaPoista
 5. Ensin ajattelin, että voi Yrmy-Kalle raukkaa mihin on joutunut. Vaan toisaalta.. kuka se on sanomaan mistä kenenkin onni löytyy. Voihan se löytyä mieron tieltäkin.
  Aivan oivallinen tarina ja Yrmy-Kallen asut. Oltaisikohan ilman kaivosonnettomuutta jääty näitä loistotarinoita paitsi?!
  Terkkuja! :)

  VastaaPoista
 6. Voi sentään Kallea - olisikos hänestä tullut Hän ilman onnettomuutta ...
  mutta niin tahi näin, hän näyttää onnelliselta - kuhmuista ja elämän syvistä sävyistä huolimatta. Kaikella on tarkoituksensa.
  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista