perjantai 29. joulukuuta 2017

Tarjoiluvaunu (ja miten sen tein)

Nukkekotiharrastusta aloittelevat kaipaavat ehkä helppoja ohjeita vaikkapa huonekalujen tekemiseen ja tässä yksi sellainen.

En ole kovin järjestelmällinen tekijä, ennemminkin kantapään kautta säheltäjä, mutta tarjoiluvaunun sain näillä tarvikkeilla aikaiseksi: 
ohutta jätepuuta n. 4 x 6 cm pala, kaksi kappaletta. Voi äyttää hyvin myös tukevaa pahvia. Ei haittaa, jos pala on vähän pitempikin.
kahvitikkuja
taipuisaa pahvia
kaksi puunappia ja helmeä renkaiksi.

 Leikkaa kahvitikuista reunat puupaloille ja liimaa kiinni.
 Leikkaa pahvista kolme n. 20 cm pitkää ja kahvitikun levyistä nauhaa. Tästä tulee tarjoilupöydän "jalat". Taivuta ensin yksi pahvinauha kuvan tavalla ja liimaa sitten sen päälle toinen, ja vielä kolmas nauha. Tarvittaessa neljäskin jos tuntuu kovin heppoiselle. Keskelle voit liimata palan (n. 3,5 cm) kahvitikkua tukevoittamaan. Liimaa sitten tämä pöytäosien alle. Katso alempi kuva. Leikkaa ylimääräinen pahvinauha pois.


 Toinen vastaavanlainen osa tulee vaunun toiseen päätyyn, siihen laitoin myös pitempiin osiin kahvitikkua tukevoittamaan.
 Pahvireunat ja muutkin osat hiotaan hyvin ja maalataan halutun värisiksi. Puunapit renkaiksi ja helmet tuonne pikkupyöriksi. Lopuksi voit vielä lakata pinnat, jos haluat. Kuvassa vasta kertaalleen maalattu, yleensä maalaan kahteen-kolmeen kertaan. Välissä hiotaan reunoja.

Maalasin pöytätasot ensin valkoisiksi, sitten aattelin, sopisiko musta siihen ja maalasin. Ja ylempi takaisin valkoiseksi. Lopulliset värit ovat vielä hakusessa.

2 kommenttia:

  1. Parhaita ovat tällaiset helpot ohjeet, jiden avulla saa jotakin valmiiksi asti. Mikään ei lannista aloittelijaa niin kuin kesken jäävä tekele.

    VastaaPoista
  2. Hieno tarjoiluvaunu.
    Kiitos vaihekuvista :)

    Hyvää vuotta 2018

    VastaaPoista