torstai 1. toukokuuta 2014

Näin tein hiireni

Pidän itseäni kyllä huovutuksen saralla vielä aloittelijana (ensimmäinen (onneton) tekeleeni valmistui joskus ennen joulua), mutta kun on kauniisti pyydetty laittamaan ohjeet, niin tässäpä sellainen hiiriohje, jollaisen olen itse tehnyt.

Tarvitset huovutusvillaa (yllättävän vähän 
kuluu), huovutusneulan, sen kaikkein
 ohuimman ns. viimeistelyneulan,
 piippurassia vartalon sisään
 ja raajoihin.   Huovutusalustaksi 
vaahtomuovipala.   Musta väri tulee minulla silmiin ja nenänpäähän, kun minulla ei ole mustia helmiä, olen maalannut muun väriset helmet mustiksi.                            
Tämä ohje on noin 9 cm kokoiselle hiirelle.

 Katkaise piippurassista noin 10 cm pala vartaloksi ja pääksi, etujalkoihin 3,5 cm ja takajalkoihin 5,5 cm sekä häntään 9 cm pitkät pätkät.
Taivuta vartaloon tulevaa piippurassia hieman pääksi (katso kuva vasen piippurassi).
 Kiedo villaa vartalorassin ympärille ja ala tikuttamaan. Jos et ole ennen neulahuovuttanut, niin pistele varovasti, ettet pistele sormiin ja et katkaise neulaa.
 Etujalan alkua. Yritän tehdä jaloista ja hännästä mahdollisimman ohuet, joten kiedon vain ohuesti villaa piippurassin ympärille ja tikutan tiukaksi.
 Toinen etujalka valmis, toinen alussa. Toimi samalla tavalla takajalkojen ja hännän kanssa.
 Häntään olisi ollut hyvä jättää osa villasta tikuttamatta, jotta sen kiinnittäminen vartaloon olisi helpompaa. Mulla se näköjään nyt unohtui.
 Korvaan tarvitset tosi pienen määrän villaa. Tikuta ohueksi pyöreähköksi levyksi, jätä tuollainen viuhka tikuttamatta, sillä liität korvan päähän. Muotoile korvan malliseksi.
 Korvat päässä.
 Jalat kiinni vartaloon. Itse olen vielä ommellut jalat ja hännän muutamalla pistolla kiinni, pysyvät varmemmin, minulla kun ne kulkevat mukana jos missä. Olen taivuttanut takajalkoja aika lailla, jotta saan niiden ja hännän avulla hiiren pysymään pystyssä tuetta. Piippurassin ansiosta jalkoja, häntää ja päätä voi taivutella eri asentoihin.


Hiiri lähes valmis vasemmalla ja oikealla silmät ja nenäkin paikallaan. Tämä on siis noin 9 cm kokoinen, tuli hivenen suurempi kuin muut hiirilapseni. Aikuiseen hiireen vaan lisäät senttejä sopivasti piippurassiin. Ja jos tämä on ensimmäinen neulahuovutuskokeilusi ja tulos on mielestäsi jotain muuta kuin hiiri, älä luovuta heti. Tässäkin kokemus on poikaa.
Mukavia huovutushetkiä!
                                                                  

2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä ohjeista oli kiva että toteutit toiveeni kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Vaikuttaa helpolta..osaavissa käsissä.
    En ole ihan varma mikä eläin minun hyppysistä syntyisi, mutta sinun hiirulainen on söpö.♥

    VastaaPoista