maanantai 25. helmikuuta 2013

Tuskaa portaiden tekemisessä

Kerttu tarttui heti maalipensseliin nähtyään oman huoneensa lattian, liian tummaa, tuumi hän ja vetäisi lankut valkeaksi. Terttu aikoi vielä katsoa, josko huonekalujen jälkeen lattia olisikin ihan mukiinmenevä hänen huoneessaan. Lattialistat saatiin jo paikoilleen.


Väliseinän keskelle pitäisi sahata oven paikka. Heti tuli ongelma, luin ohjeista, että hormin pitää kulkea samassa linjassa koko talossa, hm. Siis sitä en voikaan laittaa keittiössä tukemaan seinää nurkkaukseen, se kun tulisi yläkerrassa oven kohdalle. Tuonne oikeanpuoleiseen huoneeseen.


Ja ne portaat :( Hetken jo aattelin, menkööt naiset huoneisiinsa vaikka savupiipun kautta, portaita kun oli mahdoton saada mukavasti sujahtamaan eteiseen. Tein suoraa, tein mutkaista ja suoraa ja mutkaista yhdistellen, ei onnistu. (Eka kertaa portaita tekemässä tämä rakennusnainen). Nyt on tulos tällainen, viimeisen pätkän naiset ottavat käsivoimin ylös, mutta riuskojahan he vielä ovat. Luukku yläkertaan näkyy Tertun huoneessa. Tämä saa välttää, kunnes parempaa on tarjolla.Tietenkin kaiteet tulee vielä ja jotain kaunista (?) tuohon pahviseen etuosaan.

Ulko-ovi on vain kokeeksi laitettu tuohon yhteen oviaukkoon, se tulee siis terassin oveksi, kun olen sen saanut tehtyä. Jäätelötikut ovat pahukset hieman liian lyhyitä ovenpieliksi, joutuu jatkamaan pätkillä. Niin, ovia olen saanut jo laitettua paikoilleen, kun sain Matilta erinomaisen vihjeen saranaksi (piikki ylös ja alas karmista oveen). Olinhan tuon keinon aiemminkin kuullut, mutta ehtinyt jo unohtaa.
Onnekseni Bilteman tikkuja ovatkin tilanneet taas Vantaalle, nyt riittää kaksi pakettia loppuelämäkseni, luulen.

3 kommenttia:

  1. niin kivalta ja kotoiselta näyttää.

    VastaaPoista
  2. Kyllä valmistuu vauhdilla ja hyvältä näyttää. Ja kyllä naisväki on sopeutuvaista, että vintiin mennään luukusta tai ei. Eikä sen horminkaan niin oo väliä.

    VastaaPoista
  3. Hymyilytti kun luin tuota... kulkekoon vaikka savupiipun kautta...Kivastihan tuo on edennyt.

    VastaaPoista