perjantai 25. tammikuuta 2013

Piano rintamamiestaloon

Rintamamiestaloni ikäneidot, Kerttu ja Terttu, identtiset kaksoset, ovat päättäneet asettua yhteiseen talouteen eläkepäivinään. Leskeksi jäätyään ja lapset maailmalle saattaneena he ajattelivat, etteivät yksinäiset eläkepäivät kuulu heidän elämäänsä ja kun sopivasti löytyi rintamamiestalo myytäväksi, pistivät he rahat yhteen ja talo on heidän. Nyt vaan täytyy hieman remontoida  ja päästä yksimielisyyteen, mitä kumpikin tuo entisestä elämästään yhteiseen kotiin. Onneksi näillä identtisillä kaksosilla on sama maku, joten eiköhän se onnistu. Molemmat ovat intomielisiä eri kulttuurilajien harrastajia, seurallisia naisia, joten piano kuuluu ilman muuta heidän kotiinsa, ja yhteiset musiikki-illat naapurien ja lasten sekä lastenlasten kanssa.
Piano on tehty pääasiassa paspispahvista, hieman myös kahvitikkua ja bambutabletin pyöreää rimaa käyttäen, leveys on kahden tulitikun mittainen. Koskettimet netistä tulostettu. Kun itse en harrasta musiikkia, pianon teko alkoi tietysti etsimällä malleja ja mittoja netistä. Ja jakamalla mitat 18, voi miten pientä! Maalasin pianon valkoiseksi, voi olla että väri vielä vaihtuu, kun sisustus etenee. Paspispahvista kun ei oikein saa puumaista jälkeä, joten hylkäsin ruskean värin.                                                                                                                                                                                                                    


2 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen soittopeli! Valkoinen tekee pianosta juhlallisen.

  VastaaPoista
 2. Hei Leila,

  satuin lukemaan blogiasi, kun hain netistä artikkeleita hakusanalla ''kaksoset''.
  Olen toimittaja, joka etsii Iltalehden viikonvaihdeliitteen juttuun haastateltaviksi mahdollisimman eri-ikäisiä kaksosia ja tarinasi rintamamiestalosi eläkeläiskaksosista Tertusta ja Kertusta oli hyvin lämpimästi kirjoitettu ja haastattelisin heitä mielelläni.
  Olisiko mahdollista, että välittäisit yhteystietoni heille? He sitten voisivat ottaa yhteyttä minuun päin, mikäli haastattelu heille itselleen vain sopisi.

  Terveisin toimittaja Timo Kiiski, puhelin 0400 503402 ja sähköposti timo.kiiski@timoteksti.fi

  VastaaPoista